האם מחקרים קליניים יכולים להוות תחליף לטיפול במחלות כרוניות?

ניסויים קליניים או מחקרים קליניים הם מחקרים המתבצעים על בני אדם במטרה לבדוק תרופות/טיפולים/טכנולוגיות למחלות כרוניות חשוכות מרפא ודרך טובה יותר לטיפול בחולים.

הניסוי הינו שלב מתקדם בתהליך ארוך של פיתוח ובפעם ראשונה מנסים את הפיתוח על בני אדם אחרי שהייתה הצלחה במעבדה ובבעלי חיים.

 

מהי מטרת הבדיקה בניסויים הקליניים

מחקרים קליניים נועדו לבדוק יתרונות של טיפולים שונים או תרופות לעומת סיכונים אפשריים. מי שחולה במחלה כרונית וודאי יודע את הקשיים שיש בטיפול מתמשך, כאשר בהרבה מחלות הטיפולים שיש לא מספקים או לא יעילים ולא תמיד מביאים לריפוי מלא ללא תופעות לוואי. בנוסף, ישנן מחלות חשוכות מרפא, אלא רק טיפול כדי להקל על התסמינים וכאן נכנסים לתמונה הניסויים הקליניים שבודקים כל טיפול/תרופה חדשים כי לרפא את המחלה. כאמור, מחקרים קליניים מתחילים במעבדה וכשלב סופי (ישנם ארבעה שלבים) נבדקים על בני אדם.

 

היתרונות אל מול החסרונות

יתרונות חסרונות
הרגשת שליטה על החיים תוך היותכם נוטלים חלק פעיל בטיפול. לא בטוח שהטיפול החדש יהיה יותר טוב ממה שכבר קיים היום.
להיות חשופים לטיפולים חדשים לפני יציאתם למערכת הבריאות. יכולות להיות תופעות לוואי קשות, לא ידועות ואף סכנת חיים שלא ניתן לצפות מראש.
לקבל את הטיפול ממומחים במרכזי רפואה מרכזיים ומובילים. לא בטוח שהטיפול ישפיע עליכם כלל.
להיות תחת מעקב רפואי אישי. יכול להיות שתצטרכו להקדיש הרבה יותר זמן ותשומת לב לטיפול הניסיוני+הגעה עצמית למקום הטיפול ושהות ארוכה במרכז הרפואי.
לתרום למדע ולחולים אחרים.

מי הם המשתתפים במחקרים הקליניים

לפני תחילת המחקר, הצוות מחוייב להגיש את פרוטוקול המחקר לוועדה האתית, שמפרט בתוכו את כל ההליכים, המטרה, ההשערה וכדומה. הוועדות אחראיות לוודא שהמחקר מתנהל לפי הפרוטוקול בצורה בטוחה ומסודרת. כחלק מזה, הפרוטוקול גם מכיל בתוכו את הקריטריונים הרלוונטיים להשתתפות בניסוי, כאשר יכול להיות מדובר בחולים מסויימים שלא מגיבים לטיפול שקיים היום או נמצאים בשלב מסויים אותו בודקים במחקר- קריטריוני הכללה. בנוסף, הפרוטוקול מכיל גם קרטיריוני אי ההכללה, כלומר, מטופלים שלא ירוויחו מהניסוי או נמצאים בסיכון לקבל תופעות לוואי או מטופלים מאופיינים ספציפית כמו נשים הריוניות או ילדים. כך ניתן לוודא שהמשתתפים יהיו אלו עם הפוטנציאל הכי גדול להרוויח מהתרופה החדשה או הטיפול החדש.

 

סוגים של מחקרים קליניים

סוג הניסוי מטרת הניסוי ומה נבדק
טיפול תרופות/ טיפולים חדשים, צירופי תרופות, טכנולוגיות חדשות וטיפול רדיולוגי.
מניעה בדיקת היעילות של האמצעים הקיימים המפחיתים סיכונים לחלות במחלה מסויימת.
סריקה איתור דרכים ושיפור האמצעים הקיימים לאבחן מחלות או מצב רפואי בשלב מוקדם של המחלה.
אבחון פיתוח אמצעים יותר יעילים לאפיין מחלות בשלבים שונים.
טיפול תמיכתי/איכות חיים חיפוש דרכים המשפרים את איכות החיים והנוחות אצל החולים במחלות כרוניות.

 

תוכן עניינים
מצאתם את מה שחיפשתם ? שתפו בקליק
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
השתלת שיער
בריאות
איך מתכוננים להשתלת שיער שלב אחר שלב

השתלת שיער היא קודם כל הליך רפואי כירורגי. חשוב לזכור זאת. במהלך השתלת השיער הצוות המטפל מעביר בשיטות שונות זקיקי שיער מאזורים שונים בראש בהם יש שיער סמיך ומלא יותר,

נקבה הנוטלת תוסף תזונה
בריאות
5 תוספי תזונה לנשים שאת צריכה לנסות

תוספי תזונה הם מרכיבים חיוניים שיכולים לשפר את בריאות הגוף והנפש בצורה משמעותית. במציאות העכשווית, לא תמיד אנו מצליחים לקבל את כל הרכיבים התזונתיים הדרושים לנו מהמזון בלבד. כאן נכנסים

ידע הוא כוח: אלו הם התסמינים של סוכרת
בריאות
ידע הוא כוח: אלו הם התסמינים של סוכרת

סוכרת היא מחלה כרונית שכיחה המשפיעה על מיליוני אנשים ברחבי העולם. הכרת סוכרת תסמינים יכולה לסייע באבחון מוקדם ובמניעת סיבוכים. היום נפרט את התסמינים הנפוצים של המחלה וננסה להסביר את