בית בד

תהליך הייצור של שמן הזית הינו תהליך ייחודי ומיוחד, וכבר למעלה מאלפיים שנה העיקרון הבסיסי של שיטת ההכנה לא השתנה. ישנה חשיבות מכרעת למשאב הזמן בתהליך הייצור של שמן הזית בבית הבד.

מהו בית הבד?

את שמן הזית מכינים באמצעות זיתים שקוטפים במסיק הזיתים העונתי. מרגע הקטיפה והאיסוף של הזיתים, משאב הזמן הינו קריטי וחשוב שכן כל יום הינו קריטי לבשלות הזיתים. הזיתים מועברים לאחר המסיק לבית הבד שדרכו מכינים את השמן.
בעבר היה נהוג להפעיל את כלל המנגנון באמצעות זרם מים, זרמי רוח חזקים או באמצעות בהמות.
באמצעות זרוע עץ היה מופעל מנגנון הכתישה והמעיכה של הזיתים.

מקום תכינה של זיתים

כיום, המפעלים המיועדים להכנת שמן זית השתכללו ואנו משתמשים בטכנולוגיה מתקדמת על מנת להפיק את השמן הטוב ביותר. כל תהליך ההכנה של שמן הזית מתרכז בתהליך הכתישה של הזיתים. בעוד בעבר היה נהוג לעשות זאת באמצעות חלקי הגוף השונים או באמצעות כלים בסיסיים ביותר, כיום ניתן לבצע כתישה המונית של זיתים ובכך לזרז את התהליך.

ניתן ליצור מגוון של סוגי שמנים בכל בית בד. הסוג הראשון והבסיסי ביותר הוא שמן זית רגיל. שמן זית כתית הינו שמן משובח יותר ובעל אחוזי חומציות נמוכים משמעותית. ככל שהאחוזים נמוכים יותר, כך איכותו של השמן נחשבת לטובה ומשובחת יותר. לבסוף, יש את שמן זית כתית מעולה, שנחשב אפילו טוב יותר ובעל אחוזים מינימאליים ביותר של חומציות. ישנם סוגי שמנים שמתבססים על תערובת של זיתים שונה בצבעים שונים.

כיצד עובד תהליך ההכנה בבית הבד?

תהליך הכנת הזיתים זהה בכל סוגי השמנים ושווה בכל סוגי הזיתים.
השלב הראשון כמו בכל שלב של הכנת מזון הוא שלב ניקוי הזיתים. את הזיתים מנקים מכל מיני לכלוכים שעשויים לבוא איתם במגע במהלך שהותם בטבע. לרוב התהליך מבוצע על ידי מפוח בשביל לחסוך זמן רב.
לאחר שהסתיים תהליך הניקוי, עוברים לתהליך ריסוקם של הזיתים. מטרת התהליך היא ליצור הפרדה בין הגרעין לבין הזית. באמצעות הזיתים שנותרו ללא החרצנים, מכינים את העיסה השימושית.
השלב הבא הוא שלב ערבול הזיתים. זהו תהליך מהיר שדורש טמפרטורה של עד 30 מעלות. בועות השמן הופכות לבועות גדולות, מה שבסופו של דבר יהפוך את המיצוי של העיסה ליעילה יותר לשימוש.
התהליך הבא הוא תהליך הפרדה נוסף. בתהליך מפרידים את החרצנים מהעיסה שנוצרה, ונפטרים ממים ונוזלים עודפים שלא יכולים לשמש אותנו בהמשך תהליך הפקת שמן הזית.
לאחר סיום שלב זה, השמן עובר לאחסון למשך חודש ימים. במהלך חודש הימים השמן נהפך לצלול מכיוון שכל משקעי הזיתים נוחתים בתחתית הבקבוק. פסולת הזיתים שנשארה לאורך כל התהליך נחשבת למסוכנת לבריאות, ולכן נפטרים ממנה ללא כל שימוש.

תוכן עניינים
מצאתם את מה שחיפשתם ? שתפו בקליק
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
תרגיל על מזרן
בריאות טבעית
סדנת מיינדפולנס – כיצד היא יכולה לשנות את חייך

עם השנים מיינדפולנס נכנסה יותר ויותר אל התודעה, גם האקדמית וגם הרפואית. היכולות שהביאה איתה נחקרו ופותחו בידי חוקרים ורופאים ועם הזמן גם הפכה לחלק מארגז הכלים הפסיכולוגי והרפואי. המחקרים

מה עדיף ריצה או הליכה להורדה במשקל

אומנם תזונה נכונה היא חלק חשוב מאוד מכל תהליך ירידה במשקל, אך ללא התעמלות מרבית האנשים יתקשו להגיע למשקל היעד שלהם ויתקשו אף יותר לשמור עליו. לכן בכל דיאטה שתבחרו

מנגל
בריאות טבעית
היתרונות הבריאותיים ברכישה של גריל גז

עד לפני כמה שנים היינו רגילים שכאשר מתחשק לנו לקיים ארוחת על האש אנחנו נדרשים לארגונים רבים, תכנונים מראש, חלוקת ציוד ו"מי מביא מה", וכל זה עוד לפני שבכלל יצאנו

בריאות טבעית
כיצד חגורת גב מונעת כאב גב

אתם מרגישים כאבי גב שלא פוסקים כבר לא מעט חודשים? תוהים מה תוכלו לעשות בנידון? אם כך, כדאי לדעת שזה לא במקרה שכל כך הרבה אנשים מסביבכם מדברים על חגורות

מטפל
בריאות הנפש
קושי בהתמודדות עם קושי

הורים רבים חוששים מהרגע בו הילד שלהם יצטרך להתמודד עם קושי וזה מובן, אף הורה לא רוצה לראות את הילד שלו חווה מצוקה וסבל. עם זאת, קשיים הם חלק מהחיים

שייק חלבון - כמה צריך
בריאות טבעית
כמה חלבון צריך ביום?

חלבונים הם מרכיב תזונתי חשוב כפי שאתם כבר יודעים והם טובים ונכונים לעלייה במסת שריר. מתאמנים שמשלבים אכילת חלבונים חייבים לצרוך אותם בכמות מסוימת ובתזמון מתאים. איך? מתי? כמה? זה