4 סיכוני בריאות בעבודה בביוב

סתימות ביוב עלולות לגרום למפגעים סביבתיים ובריאותיים, להצטברות לכלוך ולצחנה. המאמר יפרט 4 סיכוני בריאות בעבודה בביוב וכיצד ניתן לפתור את התופעה.

 

1 – מחלות זיהומיות במי השתייה ובמזון

באזורים מסוימים בארץ כמו הנגב, מי השתייה המטוהרים ממי התהום משמשים לשתייה. אל מי התהום זורם ביוב המזהם את הקרקע ומהווה מקור למחלות. ביישובים של הבדואים למשל, תשתיות הביוב אינן ראויות ויכולות לסכן אותם. גם במערכות ביוב עירוניות מתרבים חיידקים השורדים את טיהור השפכים ומגיעים למי השתייה ולמזון שלנו. מחלות זיהומיות כמו סלמונלה מסכנות את האדם מכיוון שהחיידקים עמידים גם לאנטיביוטיקה. ולא רק זאת, הם אוהבים סביבה מימית ולכן מתרבים במערכת הביוב. הסלמונלה גורמת לזיהום במעיים, אך בביוב קיימים חיידקים נוספים העלולים לגרום גם לדיזנטריה ולשלשולים.

 

2 – וירוסים הגורמים למחלות ויראליות

כתוצאה מחשיפה לביוב ישנם זיהומים הבאים לידי ביטוי בווירוסים שונים. ביניהם, דלקת קיבה ומעיים וצהבת נגיפית שעוברת במזון ובמי השתייה. בביוב ישנם גם טפילים שיכולים לפגוע במערכת הספיגה של המזון ולגרום למחלות כמו ג'יארדיסיס. כמו כן, תולעת מעיים טפילית ותולעים טפיליות נוספות עוברות במצבים של חוסר היגיינה או במזון.

 

3 – זיהום אוויר

תקלות בעבודות הביוב עלולות לגרום לריחות רעים המלווים בחיידקים המזיקים למערכת הנשימה ולאוויר אותו אנו נושמים. למשל, מחלה בשם מליודוסיס נגרמת מחשיפה לביוב והתופעות שלה הן שיעול, דלקת ריאות ובעיות נשימה. מבין התקלות הנפוצות בביוב ניתן למנות חיבורים שאינם תקניים בצנרת מערכת הביוב, סתימת ביוב או התקנה כושלת של סיפון בכלים הסניטריים כמו אסלות וכיורים ובריחת גזים מתחזוקה לקויה של מערכת הביוב. עובדים במערכת הביוב צריכים להיות מוגנים באמצעי מיגון נשימתיים בעת תחזוקת מערכת הביוב. על פי התקנות הם צריכים לעבור בדיקות תקופתיות ומי שיש לו מחלת ריאות, קשיי נשימה, מחלות לב, פגיעות בגב ועיוורון צבעים אינו רשאי לעסוק בהן.

 

4 – דלקת עיניים

אחת מהמחלות הזיהומיות הנגרמות כתוצאה מחשיפה לביוב היא גרענת. זוהי מחלת עיניים מדבקת העוברת בהפרשות ובמגע. אם לא שוטפים ידיים היטב או נוגעים בחפצים העוברים לאדם אחר ניתן להידבק בקלות.

 

טיפול במערכת הביוב

על מנת לשמור על ההיגיינה ולהימנע ממחלות ונזקים בריאותיים וסביבתיים חייבים לטפל במערכת הביוב בבית הפרטי, בבניין המשותף ובמערכות של הרשויות המקומיות. כאשר יש לכם סתימת ביוב קלה נהוג לשחרר אותה בעזרת פומפה. כאשר הסיפון בכיור סתום ניתן גם אותו לשחרר ולנקות באופן עצמאי. אך ישנם מקרים בהם פתיחת סתימות ביוב צריכה להיעשות באופן מקצועי ובאמצעות מומחים. מדובר על הצפות ביוב בבית, סתימה בצנרת, זרימת ביוב מהשכנים, שורשים של עצים החוסמים את מעבר המים בצנרת או חסימה של גוף זר. אם לא מטפלים בבעיה מהר היא עלולה להחמיר ולהזיק ולכן ישנה חשיבות רבה לטיפול מונע.

סיכונים בעבודה עם ביוב

תוכן עניינים
מצאתם את מה שחיפשתם ? שתפו בקליק
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם