במידה ועברתם תאונה שהותירה אותך נכה או במצב פיזי לא פשוט, או שאתה סובל ממחלה כרונית או רצינית, חשוב שתדע שאתה זכאי להוצאת פטור ממס הכנסה. הפטור עצמו משתנה ממקרה למקרה בהתאם לחומרת המצב. פטור ממס הכנסה יכול להגיע לסכומים די גדולים ואלה יעזרו לך להתמודד עם המצב הבלתי צפוי והלא נעים. נכון, הפטור לא יחזיר את הגלגל לאחור או יבריא אותך, אבל הוא יכול לסייע לך בצורה משמעותית. חשוב שתפעל בהקדם כדי להוציא את העניין לפועל. המדריך הזה יעזור לך להבין איך עובד התהליך ומה עליך לעשות.
מי זכאי לפטור ממס הכנסה?
ראשית עליך להבין אם אתה זכאי לפטור ממס הכנסה. ישנן מצבים רפואיים רבים המצדיקים פטור ממס הכנסה אך חלק מהאנשים כלל לא מודעים לאופציה הזו. למעשה ישנם כיום על פי חוק כשישים מצבים בריאותיים כאלה ואחרים שיכולים לזכות אותך בפטור ממס הכנסה. תחומי המחלות והפציעות הם רבים ומקיפים.
מקרים של מחלות כגון סרטן, מקרים של אירועי מוח או לב, מקרים של תאונות לא פשוטות ואפילו דברים כגון פריצת דיסק יכולים להפוך אותך לזכאי לפטור ממס הכנסה. על מנת להבין ולנתח את המקרה שלך לאושרו חשוב מאד להתייעץ עם אנשי מקצוע מעולים שיכולים לדעת מה בדיוק הזכויות במקרה שלך.
פנה לאחת החברות המומלצות והטובות ביותר בשוק כגון חברת בשביל הזכויות. כאן תוכל ללמוד פרטים נוספים אודות חברת בשביל הזכויות. הם יוכלו ללוות אותך לאורך הדרך בהגשת התביעה לרבות המסמכים השונים וההכנה לוועדה הרפואית.
הוצאת הפטור מה הם השלבים השונים? שלב אחר שלב!
לאחר הבירור הראשוני בנוגע לזכאות שלכם הגיע הזמן להגיש את התביעה. כך נעשה התהליך:
שלב ראשון – התייעצות עם אנשי מקצוע ובניית התיק שלך
בשלב הזה תשב עם נציגי החברה שמלווה אותך ותבנו יחד את התיק הרפואי שלך. אנשי מקצוע טובים ידעו איזה שאלות לשאול אותך וכיצד להכווין אותך לנתח את המצב ולהבין אותו לעומק. בשלב זה אתם תתכננו יחד מה תהיה הדרישה ותנסו לצפות למה אתם זכאים ומה יהיו תוצאות התביעה.
ארגון המסמכים הרפואיים
בניית התיק מורכבת מארגון המסמכים הרפואיים שלכם לרבות אבחונים, תוצאות בדיקות, הערכת שיקום ועוד. לפעמים ארגון המסמכים יכול להיות קצת מורכב, אנשי מקצוע טובים יעזור לכם בכל הנוגע לנושא הזה ויקלו עליכם את התהליך בצורה משמעותית.
וועדה רפואית
בכל מצב של הגשת פטור למס הכנסה יש לעבור וועדה רפואית. בוועדה הרפואית יקבעו מה הם אחוזי הנכות שלכם. זהו נתון מאד חשוב שכן הפטור ניתן בהתאם לאחוזי הנכות. לאחר תוצאות הוועדה תוכלו להגיש את יתר הטפסים ותוך זמן קצר הפטור יכנס לתוקף.
חשוב להתכונן לוועדה ולדעת מה ישאלו וכיצד עליכם לענות. גם כאן סיוע של אנשי מקצוע יכול להיות מאד קריטי. לסיכום, תהליך הוצאת הפטור אינו מאד מורכב אך לרוב הוא דורש עזרה חיצונית. אל תוותרו על הזכויות שמגיעות לכם על פי חוק, הן יכולות להיות מאד משמעותיות עבורכם בשלב זה של חייכם.