לא מעט אנשים נדרשים לעשות ניתוח השתלת שיניים, ועדיין התהליך מטריד חלק רב מהמטופלים.
בין אם אתם חוששים מרופאי שיניים ככלל או מהניתוח עצמו באופן ספציפי, אנחנו פה כדי להרגיע.
מה יותר מרגיע מלהגיע מוכנים ליום הטיפול, וכדי שתהיו מוכנים אספנו לכם את כל הפרטים על התהליך.
מה היא השתלת שיניים ומי צריך אותה?
לא לכל האנשים יש חיוך מושלם. אנשים שחסרות להם שיניים או שהשיניים שלהם הרוסות ועתידות להיעקר, עשויים למצוא עצמם בדרך להשתלת שיניים. תהליך זה מחליף את השימוש בשיניים תותבות ונותן תחושה של שיניים אמיתיות בתוך הפה. מעבר לפן האסתטי, השתלת שיניים מסייעת להחזיר לפה את התפקוד התקין שלו. אומנם המילה ניתוח מרמזת על טיפול בבית חולים, אך למעשה הטיפול לרוב נעשה במרפאת שיניים. מי שיעשה את הניתוח יהיה רופא שיניים מומחה לכירורגית פה ולסת, למחלות חניכיים או רופא שיניים שעבר הכשרה מיוחדת להשתלת שיניים.
שלב ראשון – אבחון ראשוני ותכנון
שלב זה הוא שלב מקדים לניתוח השתלת השיניים. מתבצעת בו בדיקה מקיפה ויסודית הכוללת בדיקה קלינית ותשאול המטופל לגבי ההיסטוריה הרפואית שלו. חשוב מאוד לפרט בפני הרופא על מחלות איתן אתם מתמודדים, תרופות שאתם נוטלים ולספר על הרגלים רלוונטיים (כמו עישון). כל הפרטים הללו חשובים על מנת להבטיח שהטיפול אכן מתאים לכם והשתלים יחזיקו מעמד בפה. בתום הבדיקה תקבלו הפניה לצילומי רנטגן ו CT, יתכן ורופא השיניים ינחה אתכם לקחת אנטיביוטיקה לפני ואחרי טיפול השיניים. לאחר שלבים אלו רופא השיניים יתכנן אתכם את הצבע של השן המלאכותית כך שתתאים לשאר השיניים בפה. חשוב לציין שבמידה ורופא השיניים יראה שאין מספיק עצם באזור ההשתלה או שמיקום השתל העתידי קרוב לסינוס, ככל הנראה תאלצו לעבור ניתוחים מקדימים לפני הכנסת השתלים.
שלב שני – החדרת השתל
בשלב זה מכניסים את השתל לתוך עצם הלסת ומקבעים אותו אליה. השתל עשוי ממתכת ונראה כמו בורג. החדרת השתל נעשית בהברגה אל תוך עצם הלסת, עד שהוא נכנס אליה לחלוטין ולא בולט מעל קו החניכיים. לאחר שרופא השיניים הכניס את השתל, הוא סוגר את החניכיים בתפירה מעל השתל. בשלב זה ניתן להתקין שן זמנית מאקריל במקום השן החסרה על מנת לתת מענה לפן האסתטי.
שלב שלישי – חשיפת השתל
לאחר מספר חודשים מהחדרת השתל לעצם הלסת, הרופא חושף את השתל ומתקין כיפת מתכת מעליו. שלב זה למעשה מהווה את הכנת השתל לקראת הכתר שיורכב מעליו. שלב זה מתבצע לאחר כשלושה עד שישה חודשים מרגע הכנסת השתל לעצם. במידה ובשלב הקודם הוכנה שן אקריל, ניתן להרכיבה שוב עד להרכבת הכתרים.
שלב רביעי – הרכבת הכתר
מספר שבועות לאחר חשיפת השתל והרכבת כיפת המתכת, מרכיבים את הכתר שעשוי מחרסינה. יתכן ושלב זה ידרוש מספר מפגשים עם רופא השיניים על מנת להגיע לתוצאה הרצויה. כאשר הרופא יבצע בדיקות של הכתר, יתאים אותו לצבע, לצורה ולגודל השיניים הסמוכות וישלח את הכתר לתיקונים במעבדה.
קיצור דרך – השתלת שיניים במפגש אחד
שלבים אלו כאמור לוקחים זמן רב ונמשכים מספר חודשים, למרות שהניתוח אצל הרופא לוקח מספר דקות. כיום ניתן לבצע ניתוח השתלת שיניים בטיפול אחד בלבד, בטיפול זה למעשה מחדירים את השתלים ומרכיבים עליהם את הכתרים מיד לאחר ההשתלה. גם כאן כאמור יתכן ויהיה צורך בהתאמת הכתר לשאר השיניים ולבצע בו תיקונים במעבדה.