4 פתרונות למי שסובל מצפצופים באוזניים

רעש הוא אחד המטרדים המוכרים ביותר אבל מה קורה כאשר הרעש הוא בלתי נפסק? ומה קורה כאשר רק אתם שומעים אותו? המצב הזה נקרא טנטון או צפצופים באוזניים והוא תופעה נפוצה מאוד שיש לה השפעה עצומה על איכות החיים של הסובלים ממנה. ישנם סוגים שונים של טיפול או סיוע בהתמודדות עם צפצופים באוזניים, נציג כאן ארבעה מהם

 

למה מצפצפות האוזניים?

צפצוף כרוני באוזניים יכול להיגרם ממספר גדול של סיבות שקשורות במבנה האוזן, במערכת העצבים, בזרימת הדם ובבריאות המוח. בין השאר, חשיפה ממושכת לרעש, בעיות שמיעה עצביות, זיהומים באוזן, לחץ נפשי, לחץ דם גבוה, סוכרת וגם טראומה בראש, יכולים לגרום לכל אחד, בכל גיל, להתמודדות לא פשוטה עם טנטון קבוע שרק הוא שומע. יש מספר דרכים להקל על תסמיני טינטון באוזן.

 

1 – תרופות וטיפולים טבעיים

חלק מהטיפולים והתרופות מותאמים רק לצפצופים באוזניים שמקורם בבעיה מסוימת, אבל כדאי לנסותם, כמובן בליווי רפואי. בין השאר אפשר למצוא טיפות אוזניים טיפוליות שמשפרות את המצב, טיפולים אלטרנטיביים כמו דיקור סיני, שיכולים לתרום להקלה. גם תרופות פסיכיאטריות להקלה ברמת המתח הנפשי סייעו בחלק מן המקרים.

 

2 – מכשירים להפחתת רעש

עולם הטכנולוגיה התגייס לסייע לסובלים מטנטון, והיום אפשר להתנסות בסוגים שונים של פתרונות טכנולוגיים לטנטון. ישנה אפשרות של השתלת שתל קוכליארי לטיפול בשמיעה, או שניתן להשתמש במכשירי הגברה שמסייעים להעצים את עוצמת הקול של רעש חיצוני ולסנן את הצפצופים הפנימיים. כיום ישנן גם אפליקציות שמציעות לעזור.

 

3 – טיפולים התנהגותיים

טיפול התנהגותי קוגניטיבי הוא אחד מסוגי הטיפולים הפסיכולוגיים הנפוצים והנחשבים ביותר. טיפול התנהגותי מסייע למטופלים בתגובתיות לטנטון. טיפול התנהגותי יכול לסייע בטיפול בהיבט הגופני של הצפצופים באוזניים אבל הוא מתייחס בעיקר להיבטים הרגשיים והנפשיים שלו. בטיפול התנהגותי יכול ללמוד כלים להתמודדות עצמאית כמו טכניקות לניהול רגשי, אסטרטגיות לשינוי דפוסי חשיבה שליליים, והפחתת רגישות וחרדה באמצעות חשיפה הדרגתית.

 

4 – סיוע בהתמודדות עם הטנטון

טינטון נחשב למצב כרוני, כלומר מצב קבוע ללא תרופה מוכרת. למרות זאת, עבור מי שלא מצא את הפתרון המתאים לו, יש שלושה סוגים מרכזיים של סיוע בהתמודדות:
תמיכה – טינטון הוא מצב פיזי שגורם למצב נפשי, ומשום שהוא נפוץ, יש מגוון של כלים לתמיכה, החל מקבוצות תמיכה מסורתיות, עבור בקבוצות תמיכה מקוונות ובפורומים ייעודיים לשיח בין הסובלים מטנטון, וכן בפורומים בהם ניתן לקבל תשובות מקצועיות.
הרפיה – טכניקות הרפיה שונות, מסייעות להתמודדות הרגשית עם הצפצופים באוזניים ועל ידי כך מפחיתות את עוצמתן. בין השאר מדובר על מדיטציה, יוגה ומיינדופלנס.
אורח חיים בריא – הרגלי חיים בריאים מסייעים בהקלה על הטינטון. למשל הקפדה על שינה מספקת ואיכותית, הימנעות מאלכוהול ומניקוטין ופעילות גופנית קבועה.

 

לסיכום

צפצופים באוזניים יכולים להטריד מאוד ולהקשות על חיי הסובלים מהם. לשמחתנו, יש שפע של שיטות להקל על המצב ולהתמודד איתו, בתקווה שכל אחד יימצא את הפתרון המתאים לו ביותר.

בריאות האוזן

תוכן עניינים
מצאתם את מה שחיפשתם ? שתפו בקליק
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
נקבה הנוטלת תוסף תזונה
בריאות
5 תוספי תזונה לנשים שאת צריכה לנסות

תוספי תזונה הם מרכיבים חיוניים שיכולים לשפר את בריאות הגוף והנפש בצורה משמעותית. במציאות העכשווית, לא תמיד אנו מצליחים לקבל את כל הרכיבים התזונתיים הדרושים לנו מהמזון בלבד. כאן נכנסים

ידע הוא כוח: אלו הם התסמינים של סוכרת
בריאות
ידע הוא כוח: אלו הם התסמינים של סוכרת

סוכרת היא מחלה כרונית שכיחה המשפיעה על מיליוני אנשים ברחבי העולם. הכרת סוכרת תסמינים יכולה לסייע באבחון מוקדם ובמניעת סיבוכים. היום נפרט את התסמינים הנפוצים של המחלה וננסה להסביר את

איפה מוצאים מטפלת סיעודית ואיך תדעו שבחרתם נכון
בריאות
איפה מוצאים מטפלת סיעודית ואיך תדעו שבחרתם נכון?

מטפלת סיעודית היא מקצוענית שמתמחה בסיוע ובטיפול באנשים עם צרכים סיעודיים, כגון אנשים זקנים, חולים חולי כרוניים, אנשים עם מוגבלויות פיזיות או נפשיות, ועוד. הן מספקות עזרה בביצוע פעילויות יומיומיות

הפריית מבחנה
בריאות
איך מתחילים תהליך של הפריית מבחנה?

הפריית מבחנה, הנקראת גם הפריה חוץ גופית, היא פרוצדורה רפואית נפוצה שעוזרת לזוגות רבים הסובלים מבעיות פוריות להפוך להורים. אם אתן או הפרטנר שלכם סובלים מבעיות פוריות ואתן מעוניינות להיכנס